news

Як преміальна нерухомість Києва створює нові центри тяжіння

05.07.2023

Київ, Україна

image
image

З одного боку, нові житлові комплекси потрібно ретельно інтегрувати в міський контекст, враховуючи їхню історію, а з іншого - переосмислити минуле, щоб створити будівлі з новим стилем, архітектурною виразністю та інфраструктурою, які відображають свій час.

Саме поєднання цих двох, здавалося б, несумісних аспектів дозволяє створювати справді успішні проекти. Отримавши такий досвід, ми розуміємо, що для цього потрібні три речі: Преміальна репрезентативна локація, різноманітний і добре продуманий сервісний та інфраструктурний контент, що відповідає контекстуальним і місцевим вимогам, а також наші власні домінуючі характеристики як столичного забудовника, що проявляються в зовнішніх архітектурних рішеннях, лобі та плануваннях.

Насправді, аналіз ринку показує, що далеко не всі девелопери об'єкти можуть похвалитися таким набором характеристик, як Alliance Novobud. Із загальної кількості об'єктів нерухомості в країні, що претендують на преміальний статус, лише чверть має достатній потенціал для того, щоб стати новими центрами тяжіння. Нижче ми детальніше розглянемо, що потрібно для цього зробити.


Відчуття контексту

Щоб потрапити у запити до вимогливого покупця, будівельній компанії потрібне неабияке відчуття контексту. Це пояснюється тим, що велика частка людей, які віддають перевагу життю в історичній частині Києва, чи будь-якого іншого міста, люблять архітектуру та історію і чутливі до нових тенденцій в дизайні та архітектурі.

Люди обирають не просто центральну локацію, а локацію, яка повністю відображає їхній стиль і філософію життя. 

Наприклад, у клубному будинку Illinsky House, розташованому по вулиці Набережно-Хрещатицькій, в самому серці історичного Подолу з видом на Дніпро, фасадні рішення поєднують стримані лінії і тони з плавними формами та середньою поверховістю. Для оздоблення, архітектори використали натуральний камінь, панорамне скління, архітектурно-декоративне освітлення від відомої міжнародної компанії Expolight та різноманітність просторових планувань з одно-, дво- та трикімнатними квартирами з лоджіями, балконами, майстер-спальнями та просторими гардеробами.

Підвищена вимогливість 

Тяжіння до центру, як правило, не обмежується лише підбором майбутнього житла за локацією. На етапі остаточного вибору квартири, не менш важливий характер житлового комплексу. Будівельні матеріали, техніка і технології, що використовуються в оздоблювальних рішеннях, інженерні системи та ландшафтний дизайн на прилеглих територіях, дають змогу створювати високоякісні сучасні житлові простори, що органічно вписуються в історичний центр.

Наприклад, в Illinsky House є простора підземна автостоянка, з'єднана з вестибюлем і житловими поверхами сучасним безшумним ліфтом від висококласного виробника. Системи газового контролю, пожежного контролю, відеоспостереження та моніторингу охоплюють усі питання безпеки життєдіяльності в комплексі. Є також підземне сховище на випадок загрози з повітря, що дуже важливо в наш час.

Інженерні рішення, використані під час проєктування комплексу, дають змогу мешканцям у майбутньому встановити системи "розумного будинку" та обрати конфігурацію й обладнання відповідно до їхньої життєвої ситуації та потреб. Системи відеоспостереження та контролю доступу в комплексах відповідають за належний рівень приватності та захисту особистого простору мешканців. Для статусної нерухомості в центрі Києва - це є основоположним моментом.


Центр соціального тяжіння 

Перш за все, будь-який клубний будинок - це люди і відповідне середовище для їхнього життя. Термін "клубний" використовується не заради форми. Невелика кількість квартир створює певну інтимність, близькість і усамітнення. Тому дизайн житлових приміщень у таких проєктах не обмежується поділом на житлові блоки, прибудинкові території та корисні громадські простори. Акцент робиться на створенні бізнес-екосистем, інфраструктурних і сервісних рішень, які в сукупності перетворюють будинок на клубний і разом з тим, на центр соціальної привабливості для амбітних, активних і успішних людей. Вони мають комфортний життєвий простір, отримують стимул, створюють нову історію України та розширюють потенціал і можливості країни.

За нашими спостереженнями, більшість майбутніх мешканців клубного будинку Illinsky House цікавлять три речі: функціональність консьєрж-сервісу, утриманням бутиків на першому поверсі та офісний центр, що пропонує можливість мати офіс неподалік будинку й тим самим заощаджувати безліч часу - найціннішого активу 21 століття. 

Кожен третій покупець, разом із місце розташуванням, визнав, що інфраструктурні рішення є вирішальним фактором під час купівлі квартири.

Недостатньо бути близько до історичного центру, важливо бути справді інтегрованим у міський контекст і створити додаткові переваги, які повністю відповідають потребам цільової аудиторії для нерухомості представницького класу.