news

Alliance Novobud першим серед девелоперів забезпечить будівельний проєкт стаціонарним генератором

24.01.2023

Kyiv, Ukraine

Девелопер Alliance Novobud оголосив про встановлення на території житлового комплексу, після прийняття його в експлуатацію, стаціонарного генератора для забезпечення безперебійної роботи ключових систем будинку на випадок блекаутів в майбутньому. Йдеться про проєкт, який девелопер зводить у столиці, Montreal House — житловий комплекс бізнес-класу поруч з Костелом Святого Миколая.

Дизельний генератор закордонного виробництва матиме розрахункову потужність 138,8 кВА. Устаткування встановлять з дотриманням Державних будівельних норм та на основі офіційних погоджень. Контролюватимуть та запускатимуть генератор працівники експлуатаційної компанії, які пройдуть необхідне навчання.   

Потужність генератора забезпечуватиме комплекс найнеобхіднішими сервісами: безперебійну роботу ліфтів (один пасажирський ліфт на 1 та 2 блоки, і один на 3 та 4 блоки), роботу станцій холодного й гарячого водопостачання, роботу газової котельні, теплових пунктів й аварійне освітлення місць загального користування. Нагадаємо, що для ефективного використання потужностей систем освітлення у всіх проєктах Alliance Novobud застосовуються енергоефективні прилади освітлення та датчики руху.

«Озброївшись досвідом останніх місяців, ми ухвалили рішення потурбуватися, аби в майбутньому резиденти житлового комплексу Montreal House були захищені від повного знеструмлення, зневоднення та зникнення тепла. І не важливо, чи це буде в результаті воєнних дій чи техногенних катастроф, головне — забезпечити мешканців мінімальними зручностями під час серйозних життєвих випробувань. Витрати на придбання та встановлення генератора бере на себе забудовник. Щодо витрат на його обслуговування (забезпечення пальним, ремонт тощо) — наразі ми шукаємо рішення, яке, впевнений, задовольнить як майбутніх резидентів комплексу, так і забудовника» — зауважив Андрій Мельник, генеральний менеджер будівельних проєктів Alliance Novobud.    

Alliance Novobud став першим девелопером, який оголосив про забезпечення житлового комплексу стаціонарним генератором.

«Не виключення, що з часом, отримавши досвід зі встановлення генератора на території житлового комплексу, подібна практика пошириться на наші нові проєкти, які сьогодні перебувають на стадії проєктування» — додав Андрій Мельник.